• RSS
 • Mooi Mortsel!

  Twee keer per jaar doen ze, naast het gewone werk, een extra inspanning. Dan trekt het team van Mooi Mortsel er op. Eén buurt krijgt gedurende een aantal weken een extra onderhoudsbeurt. Met kleine ingrepen worden straten en pleinen proper gemaakt en opgeknapt.

  Dit voorjaar komen deze straten aan bod:

  Vestinglaan, Meerminne, Hollandse Tuin, Borsbeeksebinnenweg, Sint Benedictusstraat, Elf-julistraat, Hof ter Linden, Kerkstraat, P. Michielsenstraat, Pasteelstraat Jacob Van Arteveldestraat, Liersesteenweg even kant (tss St. Benedictusstraat en Bremveldlaan), Jordaenslei, Quinten Matsijslei, Wouwstraat, Lepelstraat, Dorpsstraat, V. Dijckstraat, Kapenbergstraat, Rubensstraat.

  Op 8 februari nodigen we de buurtbewoners uit voor een startvergadering. Het bestuur en de bevoegde ambtenaren geven er een woordje uitleg bij de Mooi Mortsel-plannen.

  In de maand maart worden zoveel mogelijk herstellingswerken uitgevoerd: verzakkingen worden hersteld, onkruid wordt weggehaald, verkeersborden en straatnaambordjes worden gepoetst, het groen krijgt een extra snoeibeurt. Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 maart zetten we de kroon op het werk. Alle straten worden grondig geveegd met de veegmachines. Hierbij wordt parkeerverbod geplaatst, want hoe minder auto’s er staan, des te beter het resultaat.

  We organiseren tijdens die laatste week van maart ook enkele contactmomenten met medewerkers en bestuur. De hele week zal er een werfkeet staan, waar buren welkom zijn, ter hoogte van de parking Lepelhof. Het afsluitmoment zal daar doorgaan op 30/4 om 15 uur.

  Bewoners met ideeën en plannen voor hun buurt, kunnen hiermee terecht op het online Mooi Mortsel-forum. Meer informatie over het forum, contactmomenten, parkeerverbod, e.d. wordt via bewonersbrieven gecommuniceerd.

  Voor meer info kan je contact opnemen met de dienst preventie en samenleving, www.mooimortsel.be, 03 444 17 28, mooimortsel@mortsel.be.

 • Hoe werkt dit forum?

  We willen van jullie, de buurtbewoners, graag horen wat jullie kleine zorgen en grote dromen voor de buurt zijn. We kunnen niet elke melding op dit forum individueel beantwoorden, dat spreekt voor zich. Kleine taakjes proberen we nog in te plannen tijdens de Mooi Mortsel-periode zelf. En we beloven dat alle informatie op het forum door de diensten bekeken wordt en indien realistisch en uitvoerbaar, opgenomen in de planning voor de volgende jaren.

  Via de knop rechts kan je ideeën indienen. Om het geheel overzichtelijk te houden voor alle buurtbewoners, groeperen we de ideeën per straat. Kies in het rolmenu de naam van de straat waarop je idee betrekking heeft. Zo kunnen je buren via de knoppen rechts op het scherm alle ideeën voor hun straat bekijken. Is je idee niet gebonden aan een specifieke locatie? Kies dan de categorie "algemeen" in het rolmenu.

  Daarnaast kan je ook aangeven welke ideeën je goed vindt. Dat doe je eenvoudig door op dit idee te stemmen. Zo weet iedereen welke ideeën het meeste gedragen worden door de buurt. Kijk dus eerst even na of iemand anders jouw idee al op het forum heeft gepost. In dat geval moet je enkel nog stemmen op dat idee en hoef je het zelf niet meer op het forum te posten. Ben je het niet eens met een idee of wil je een bestaand idee verder uitwerken? Ook dan hoef je geen nieuw idee aan te maken. Dan kan je eenvoudigweg reageren op dat bestaand idee.